Yrittäjäneuvoja ei uskonut Suomen kovimman kasvuyhtiön lukuihin – nyt rima on nostettu sataan miljoonaan euroon

Kuopiolainen PalkkaOnline on Suomen kovin kasvuyritys. Kauppalehden jakaman palkinnon vastaanottivat hallituksen puheenjohtaja Markus Pyrhönen (vas.), toimitusjohtaja Petteri Räsänen ja teknologiajohtaja Samu Miettinen. KUVA: PETTERI PAALASMAA

 

Suomen kovin kasvuyritys on tänä vuonna kuopiolainen PalkkaOnline Oy. Kauppalehti palkitsi yhtiön tiistaina Helsingissä järjestetyssä Kasvuntekijät-tilaisuudessa.

PalkkaOnline syntyi viime vuosikymmenen lopulla, kun vakuutusmyyjänä työskennellyt Petteri Räsänen törmäsi useita kertoja yhteen ja samaan ongelmaan.

”Huomasimme, kuinka vaikeaa yritysten on palkata työntekijöitä, jotka eivät solmi vakituista työsuhdetta. Siitä syntyi ajatus löytää ratkaisu, jonka avulla yritykset voisivat palkata myös yrittäjämäisesti työskenteleviä”, Räsänen kertoo.

Rima asetettiin heti sellaisiin numeroihin, että yrittäjäneuvonnassa suhtauduttiin kasvulukuihin epäillen.

”Eivät ne Ely-keskuksessa pitäneet meidän suunnitelmaamme realistisena”, Räsänen sanoo, nyt jo hymy suupielissään.

Viime vuonna PalkkaOnlinen liikevaihto raketoi yli 9 miljoonaan euroon.

”Kasvu meni hieman yli budjetoidun, vaikka olimmekin asettaneet kovat kasvutavoitteet. Saimme viritettyä teknologiaratkaisut ja myyntiorganisaation hyvään kuntoon. Se tuotti isompiakin asiakkuuksia ja kasvu kiihtyi luontaisesti.”

Rima on nostettu uusiin korkeuksiin. Kuluvan tilikauden tavoite on yltää 15 miljoonaan euroon.

”Haluamme olla alalla markkinajohtaja. Pitemmällä tähtäimellä se tarkoittaa sadan miljoonan euron liikevaihtoa”, Räsänen paaluttaa.

     

    • Kauppalehti.fi, Pasi Lehtinen