Usein kysytyt kysymykset

Oletko kohdannut kysymyksiä Palkkaonlinen palveluihin liittyen? Tällä UKK-sivulla olemme koonneet yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia, jotka auttavat sinua saamaan selkeyttä palveluihimme liittyen.

Ei, rekisteröityminen ja palvelun käyttö on ilmaista. Maksat vain palkan nostamisesta palvelumaksun.

Toiminimen perustaminen on helppoa, mutta ihan kaikille yrittäjän monista velvollisuuksista huolehtiminen itsenäisesti ei sovi. Perinteisenä yrittäjänä olet itse vastuussa siitä, että kaikki ilmoitukset ja maksut hoidetaan ajallaan, vaikka käyttäisitkin apunasi tilitoimistoa.

Siksi moni valitsee kevytyrittäjyyden. Me hoidamme puolestasi yrittäjän hallinnolliset ja lakisääteiset velvoitteet. Saat korvauksen työstäsi palkkana, josta on jo vähennetty kaikki kulut. Kevytyrittäjyys on myös mainio tapa harjoitella yrittäjyyttä ennen mahdollista siirtymistä perinteiseksi yrittäjäksi!

Kun laskutat työsi PalkkaOnlinen kautta, sinulla ei ole muita yrittäjän velvollisuuksia kuin YEL-vakuuttamisesta huolehtiminen. Halutessasi me huolehdimme puolestasi myös siitä, kunhan päätät itse eläkevakuutuksesi tasosta.

Kirjanpitovelvollisuuden ja verotuksen kannalta olet palkansaaja. Työttömyysturvalaissa kevytyrittäjäkin rinnastetaan yrittäjään. Kevytyrittäjänäkin sinulla on silti mahdollisuus saada ns. soviteltua päivärahaa, mikäli yrittäjämäisen toimintasi katsotaan olevan sivutoimista.  Eläkevakuuttamisen osalta kuulut YELin piiriin. Sinun tulee ottaa YEL-vakuutus, mikäli vakuuttamisvelvollisuuden kriteerit täyttyvät kohdallasi. Laskutuspalvelua käyttäessäsi hyväksyt ja vahvistat sen, ettet ole työsopimuslain tarkoittamassa työsuhteessa toimeksiantajaasi.
Vaikka kuinka pieniä. Meillä ei ole minimisummaa, jota voit laskuttaa. Voit siis laskuttaa kauttamme esim. lyhyen siivouskeikan. Huomaathan, että palkkaa nostaessasi minimipalvelumaksumme on 10 €.
Voit laskuttaa PalkkaOnlinen kautta myös yksityishenkilöitä. Työn tilaajan on mahdollista saada työn osuudesta kotitalousvähennys, mikäli verottajan edellytykset täyttyvät.
Palkkasi on nostettavissa päivän viiveellä, kun asiakkaasi on maksanut laskun. Kun teet palkannostopyynnon järjestelmämme kautta ennen klo 16, palkka on tililläsi seuraavana arkipäivänä.
Ei hätää. Me huolehdimme halutessasi myös laskujen perinnästä.
Kyllä. Laskutuspalveluiden käyttäjät luokitellaan eläkevakuuttamisen kannalta yrittäjiksi 1.5.2017 lähtien. Se tarkoittaa, että mikäli vuosityötulosi ylittää YEL-vakuutuksen minimirajan, on sinulla oltava YEL-vakuutus. YEL-vakuutuksen työtulon minimi eli alaraja vuonna 2022 on 8261,71 euroa. Olemme tehneet YEL-vakuuttamisesta mahdollisimman mutkatonta ja voit hoitaa YEL-vakuuttamisen kätevästi kauttamme.
Mahdollisuutesi saada työttömyyskorvausta kevytyrittäjänä riippuu siitä, kuinka laajaa työskentelysi kevytyrittäjänä on. Jos olet työtön ja saat ansiosidonnaista tai peruspäivärahaa, voit menettää oikeutesi saada työttömyyskorvausta, mikäli työllistyt kevytyrittäjänä kokopäiväisesti. Päätöksen kokopäiväisyydestä tekee aina työvoimaviranomainen.
Useimmat alat sopivat kevytyrittäjyyteen. Tarkista alasi sopivuus PalkkaOnline-palvelusta tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
YEL-vakuutus on otettava, kun vuosityötulosi ylittää lain määrittämän minimirajan. Vakuutuksen hinta riippuu työtulosi määrästä ja vakuutuksen kattavuudesta.
Ennakkopalkka: Voit nostaa palkan ennen asiakkaan maksua. Sisältää pikapalkan ominaisuuden ilman lisäkuluja. Pikapalkka: Saat palkkasi nopeasti tilillesi ilman tavallisia pankkiviiveitä heti laskun maksun jälkeen.

Jos olet jo lähettänyt väärin tehdyn laskun, sinun tulee luoda hyvityslasku alkuperäisen laskun korjaamiseksi. PalkkaOnline-palvelussa tämä on suoraviivaista:

1. Avaa alkuperäinen lasku PalkkaOnline-järjestelmässä.

2. Klikkaa ”Luo hyvityslasku” -painiketta. Järjestelmä luo automaattisesti hyvityslaskun, joka kumoaa alkuperäisen laskun.

Hyvityslaskun luominen ja lähetys on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi ja suoraviivaiseksi PalkkaOnlinessa. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia tai tarvitset lisätietoja, PalkkaOnlinen asiakaspalvelu on valmis auttamaan sinua prosessin jokaisessa vaiheessa.