KEVYT
YRITTÄJYYS

PalkkaOnlinen palveluun liittyminen ja laskuttaminen on ilmaista!

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on tapa myydä omaa työtään ja osaamistaan ilman, että tarvitsee perustaa omaa yritystä tai hakea työpaikkaa.

Kevytyrittäjyyden aloittamiseen ei tarvita alkupääomaa, ei yrittäjän kirjanpitoa eikä taloushallinnollisia paperitöitä. Voit toimia kevytyrittäjänä myös palkkatöidesi ohella.

Kevytyrittäjän sosiaaliturva

Verotuksellisesti olet kevytyrittäjänä palkansaaja. Kevytyrittäjänä et ole siis kirjanpitovelvollinen, joten sinun ei tarvitse hankkia kirjanpitäjää tai ilmoittautua arvonlisäverovelvolliseksi.

Kun laskutat PalkkaOnlinen kautta asiakasyritystäsi, laskuihisi lisätään toimialasi mukaan oikea arvonlisävero, jonka me tilitämme verottajalle puolestasi.

Käytännössä suurin osa kevytyrittäjistä luokitellaan TE-toimistossa sivutoimisiksi yrittäjiksi.

Ryhdy nyt kevytyrittäjäksi!

Kevytyrittäjän vakuutukset

Erilaisia vakuutuksia on tarjolla paljonkin. Monet vakuutukset ovat vapaaehtoisia. Tärkeä tekijä vakuutuksia pohtiessa on oma toimialasi: millaisia töitä teet, millaisilla välineitä käytät ja millaisia vastuita niihin liittyy. Esimerkiksi kasvomaalauksia tapahtumissa tekevä kevytyrittäjä tarvitsee erilaista vakuutusturvaa, kuin rakennusalan yrittäjä, joka käyttää työmaalla raskaita työkoneita.

PalkkaOnlinella on pitkä kokemus vakuutusalalta ja olemme kehittäneet sinulle vakuutuspaketin yhteistyössä LähiTapiolan kanssa.

Vastuuvakuutus antaa sinulle taloudellista turvaa silloin, jos yritystoimintasi tai viallinen tuote on aiheuttanut vahinkoja.

Tapaturmavakuutuksen avulla saat itsellesi paremman toimeentulon työkyvyttömyyden varalta ja nopeuttaa työkuntosi palauttamista.

YEL eli yrittäjän eläkevakuutus on pakollinen vakuutus tietyin ehdoin. Nimensä mukaisesti YEL-turvaa yrittäjän eläkettä työuran jälkeen.

YEL-Vakuutus

YEL-vakuutus turvaa toimeentulosi silloin, jos sairastut, menetät työkykysi tai jäät perhevapaalle. Jokainen YEL-maksu kasvattaa eläkettäsi ja parantaa muuta sosiaaliturvaasi. Kevytyrittäjänä voit vähentää YEL-vakuutusmaksut verotuksessasi. YEL-vakuutus koskee myös sivutoimista yrittäjää, mikäli alla mainittu tuloraja täyttyy. Sen voi ottaa myös vapaaehtoisesti, vaikka raja ei ylittyisikään.

YEL-vakuutus on pakollinen kaikille yrittäjille silloin, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

YEL-maksun suuruus määräytyy yrittäjän itse määrittelemän ns. työtulon perusteella. YEL-maksu on tietty prosentti YEL-työtulosta (vuonna 2023 joko 24,1 tai 25,6 % yrittäjän iän mukaan). YEL-vakuutus on otettava viimeistään puoli vuotta yritystoiminnan aloittamisen jälkeen. Jos olet aivan uusi yrittäjä, saat alkuvaiheessa maksuihin kuitenkin merkittävän alennuksen.

YEL-vakuutus on useimmille yrittäjille merkittävin vakuutuskulu, mutta se on täysin verotuksessa vähennettävä kulu.

Rekisteröidy Palkkaonlinen käyttäjäksi

Miksi olisit kevytyrittäjä etkä ansiotyösuhteessa?

Kevytyrittämisessä monia kiehtovat samat asiat kuin yrittämisessä ylipäänsä. Ykkösenä lienee oma vapaus. Voit itse päättää milloin ja kenelle teet työtä ja millä hinnalla. Kevytyrittäjänä sinun ei myöskään tarvitse odotella palkkapäivää, vaan voit laskuttaa silloin, kun haluat. Voit myös itse valita lakisääteisen eläketasosi (YEL). Me autamme sinua siinä, sillä meillä on vankka kokemus vakuutusalalta.

Kevytyrittäjänä pääset siis helposti yrittämisen makuun. Et tarvitse pääomaa aloittaaksesi kevytyrittämisen. Usein kevytyrittäminen on myös turvallinen tapa testata liikeideaa.

Kenties suurin syy kevytyrittäjyyteen on siinä, että vältyt tavallisen yrityksen paperisodalta ja kirjanpidolta. PalkkaOnlinen kumppanina et ole yksin. Kevytyrittäjäkin kaipaa joskus kaveria. Me olemme apunasi ja tukenasi yrittäjän polullasi.

Helppo ratkaisu
työllistämisen haasteisiin

Kilpailuetua
kevytyrittäjien avulla

Helpotusta laskutus- ja
maksuliikenteeseen

Lakisääteiset velvoitteet ja
vakuutukset huolehdittu

Miksi kumppaniksi PalkkaOnline?

PalkkaOnline on selkeä, mutkaton ja helppokäyttöinen laskutuspalvelu. Tarvittaessa sinulla on käytettävissäsi taustatuki palvelun käyttöön. Meidän asiakaspalvelumme on sinua varten.

PalkkaOnlinen palvelussa ei ole piilokuluja. Olemme reilusti avoimia kaikessa toiminnassamme. Palvelumme taustalla on yrittäjien yli 50 vuoden kokemus yritysvakuuttamisesta. Laskutuspalkkiomme on 5 % nostamastasi palkasta. Palkkio peritään siis vasta, kun nostat palkkaa.

Me poistamme yrittämisestäsi tylsän ja tuskaisan paperisodan,  ja sinä voit keskittyä työsi tekemiseen täysipainoisesti. Se on rahanarvoinen asia, sillä monelta tavalliselta yrittäjältä menee kalliita työtunteja paperitöihin. Kevytyrittäjä ei jää yksin myöskään tilanteissa, joissa asiakkaasi ei maksa laskua ajallaan. Hoidamme halutessasi myös laskun perinnän.

Sinun tehtäväsi on vain tehdä työsi hyvin ja lähettää lasku PalkkaOnlinen kautta. Me huolehdimme puolestasi verojen ja jokaista yrittäjää koskevien maksujen tilityksen. Sinä saat korvauksen työstäsi palkkana tilillesi. Helppoa ja mutkatonta sinulle!

Pikapalkka – nopeutettu maksaminen

Kun teet nostopyynnön arkipäivänä ennen klo 15:00, niin saat rahan tilillesi jo samana päivänä. Pikapalkkaveloitus on 4 % laskusi summasta.

Ennakkopalkka – maksu ennen laskun eräpäivää

Maksu tekijälle ennen laskun eräpäivää. Ennakkopalkkaveloitus on 5 % laskusi summasta.

Kevytyrittäjyyden aloittaminen on helppoa?

Teet työsuorituksen ja laskutat sen

Kevytyrittäjän verotus, vakuutukset ja muut paperihommat hoidetaan kokonaan PalkkaOnlinen laskutuspalvelussa

Kevytyrittäjäksi ryhtyminen ei vaadi toiminimen tai yrityksen perustamista.

PalkkaOnlinen palveluun liittyminen ja laskuttaminen on ilmaista!

Tutustu artikkeleihin