Kevytyrittäjyys ja ulosotto: Mitä sinun tulee tietää

Voinko ryhtyä kevytyrittäjäksi, jos olen ulosotossa?  Tässä artikkelissa käsittelemme, voiko kevytyrittäjänä toimia, jos on ulosotossa ja mitä kevytyrittäjän tulee tietää ulosotosta.

Mikä on ulosotto?

Ulosottoon joutuu, kun on joko maksukyvytön tai maksuhaluton. Ulosotto tarkoittaa järjestelyä, jossa velka peritään suoraan esimerkiksi velallisen palkka- tai eläketuloista. Ulosotto käynnistyy silloin, kun velkoja tekee ulosottohakemuksen ulosottovirastoon. Tällöin maksamatonta velkaa aletaan periä ulosottoteitse valtion ulosottolaitoksen avulla. 

Kevytyrittäjyys ja ulosotto

Voiko kevytyrittäjänä toimia, jos on ulosotossa? Vastaus on, että kyllä voi. Kevytyrittäjänä voi laskuttaa työstä, vaikka olisikin ulosotossa. Laskutuspalvelu saa tiedon maksukiellosta ja ulosottopidätyksen hoitaa laskutuspalvelu.

Maksukielto kevytyrittäjälle

Laskutuspalvelu saa tiedon maksukiellosta ja tekee sen perusteella ulosottopidätyksen. Kun olet lähettänyt asiakkaalle laskun ja asiakas on maksanut sen, pidätämme palkasta ulosottopidätyksen ulosotolle. Näin ollen tilillesi saamastasi summasta on jo tilitetty ulosotolle kuuluva osuus.

Yhteenveto

Kevytyrittäjyys on mahdollista, vaikka sinulla olisikin maksuhäiriömerkintä. Toimeksiantajan ei tarvitse huolehtia maksuhäiriömerkinnästäsi. Laskutuspalvelu saa tiedon maksukiellosta ja hoitaa ulosottopidätyksen.