HINNASTO

Ammattilaisten työn myyminen ja ostaminen helpoksi

PalkkaOnlinen palveluun liittyminen ja laskuttaminen on ilmaista

Palveluumme sisältyy laskutusohjelman lisäksi kaikille käyttäjille vakuutusturva. Lisäksi jokainen palvelun käyttäjä saa asiantuntijoiltamme halutessaan tukea ohjelman käyttöön. PalkkaOnline tuntee lainsäädännön ja vakuutusalan. Lainsäädäntö ohjaa myös meidän toimintaamme.

Ota yhteyttä meihin, jos sinulla on kysymyksiä lainsäädännöstä tai vakuutuksista liittyen kevytyrittäjyyteen tai kevytyrittäjän palkkaamiseen!

Kevytyrittäjä

Toimeksiantaja

Palvelumme kevytrittäjälle

Laskutuspalkkiomme on 5 % nostamastasi palkasta. Palkkio peritään vasta palkkaa nostettaessa.

Yrittäjän
eläkevakuutus

Myös kevytyrittäjä tarvitsee yrittäjän eläkevakuutuksen. Yrittäjä vakuuttaa itsensä yrittäjän eläkelain mukaisella YEL-vakuutuksella. Vakuutusta sovelletaan yrittäjään, jonka työpanosta vastaavan työtulon arvioidaan olevan vuonna 2023 vähintään 8 575,45€. Kun laskutat työsi PalkkaOnlinen kautta, voit myös itse valita lakisääteisen eläketasosi (YEL).

Me autamme sinua mielellämme, sillä meillä on vankka kokemus vakuutusalalta.

Palvelumme
yrityksille

Vastuullisuus ja helppous

Toimeksiannon tekevän yrityksen ei tarvitse huolehtia työvoiman ulkoistamiseen liittyvistä paperitöistä tai lain velvoitteiden hoitamisesta. PalkkaOnline hoitaa kevytyrittäjän pätevyyksien hallinnan sekä kevytyrittäjien dokumenttien käsittelyn jo ennen työmaalle saapumista.

Esimerkiksi palvelumme kautta välitetyt rakennusalan ammattilaiset saavat myös perusteelliseen perehdytyksen ja tuen kevytyrittäjyyteen. Yrityksesi voi olla varma, että työkohteeseen hyväksytään vain tilaajavastuulain ehtojen vaatimukset täyttävää työvoimaa.

YEL-Vakuutus

YEL-vakuutus turvaa yrittäjän silloin, jos tämä sairastuu, menettää työkykynsä tai jää perhevapaalle. Jokainen YEL-maksu kasvattaa eläkettäsi ja parantaa muuta sosiaaliturvaasi. Kevytyrittäjänä voit lisätä YEL vakuutusmaksut menoihisi, jolloin huolehdimme ne kirjanpidossasi ja huomioimme ne verotuksessasi.

YEL-vakuutus koskee myös sivutoimista yrittäjää, mikäli alla mainittu tuloraja täyttyy. Sen voi ottaa myös vapaaehtoisesti, vaikka raja ei ylittyisikään. YEL-vakuutus on pakollinen kaikille yrittäjille silloin, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Yritystoiminnasta saatava työtulo on vähintään 8 575,45 euroa vuodessa (vuoden 2023 raja)
  • Yritystoiminta jatkuu minimissään neljän kuukauden ajan
  • Yrittäjä on 18–67-vuotias

YEL-maksun suuruus määräytyy yrittäjän itse määrittelemän ns. työtulon perusteella.

YEL-maksu on tietty prosentti YEL-työtulosta (vuonna 2023 joko 24,1 tai 25,6 % yrittäjän iän mukaan).

YEL-vakuutus on otettava viimeistään puoli vuotta yritystoiminnan aloittamisen jälkeen. Jos olet aivan uusi yrittäjä, saat alkuvaiheessa maksuihin kuitenkin merkittävän alennuksen. YEL-vakuutus on useimmille yrittäjille merkittävin vakuutuskulu, mutta se on täysin verotuksessa vähennettävä kulu.

Pikapalkka – nopeutettu maksaminen

Kun teet nostopyynnön arkipäivänä ennen klo 15:00, niin saat rahan tilillesi jo samana päivänä. Pikapalkkaveloitus on 4 % laskusi summasta.

Ennakkopalkka – maksu ennen laskun eräpäivää

Maksu tekijälle ennen laskun eräpäivää. Ennakkopalkkaveloitus on 5 % laskusi summasta.

Rekisteröidy Palkkaonlinen käyttäjäksi

Tutustu artikkeleihin